ØDELEGGER SOSIALE MEDIER SELVBILDET VÅRES?

Vi deler bilder av sunne frokoster og lunsjer, dokumenterer enten at vi er på treningsenteret eller ute på tur for å vedlikeholde drømmekroppen, og skryter av opplevelser vi har hat med venner og familie rundt oss. Vi tar stadig selfies for å vise hvor fine og bra vi ser ut i dag. 

Dette høres kanskje/eller ikke  forferdelig slitsomt ut. Men likevel er det mange av oss(inkludert meg noen ganger) som gjør dette, kanskje til og med uten å legge merke til det selv. Dette har nemlig blitt en naturlig del av vår hverdag, og vårt eget selvbilde er som oftest den tapene part i dette. 

Jeg tror og mener at vi påvirkes av sosiale medier i langt større grad en vi faktisk er klar over selv. Det er mange ganger jeg har blad nedover feeden min på instagram og tenkt at jeg også vi se sånn ut når jeg kommer over en fin kropp eller at sånn rom vil jeg også ha, når jeg kommer over et fint soverom. 

Vi påvirkes av andre mennesker, og da kan det være ganske lett å sammenligne seg selv med andre mennesker. Det å sammenligne seg med andre mennesker syntes jeg er en forferdelig dårlig ting. For vi er alle forskjellige på hver vår spesielle måte. Ingen er like, og det burde vi jo egentlig være glad for, for hvem gidder å være helt lik som naboen sin? 

I starten av ungdomsårene kan man lett bli påvirket for her leter du etter den du vil være og du finner deg rollemodeller som passer for deg. Når man velger seg en rollemodell vil man alltid streke seg etter uoppnåelige  idealer som kjendiser og popstjerner. Jeg husker spesielt godt i starten når jeg fylte 13-14 år så var jeg stor fan av Nina Dobrev og skulle mer en gjerne ønske at jeg kunne se ut som henne og være henne. Men sånn var det ikke for jeg var meg, den 14 år gamle Inger Berit som gikk på ungdomsskolen og var ikke halvveis i livet.  

Resultatet av dette er selvsagt at vi føler oss dårligere med oss selv, og det gjelder de aller fleste av oss vil jeg tro. Sosiale medier påvirker oss alle i en eller annen grad, men ved å  bruke sosiale medier er vi med på å påvirke andre vi også. Dette er jo ikke noe annet enn en evig runddans hvis vi tenker over det. 

SONY DSC

Her er meg, jeg er ikke perfekt på noen måter, men jeg er meg selv og digger det.

Ikke tenk på hvordan andre ser ut og hva andre gjør. Vær deg selv så skal du se at du er helt fantastisk, for det er du, du er helt fantastisk i mine øyne♥

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg