-Q&A OM BARNDOMMEN MIN-

Er du kalt opp etter noen, eller vet du bakgrunnen til navnet ditt?

– Jeg er oppkalt etter oldemoren min Berit, vet ikke helt hvor Inger har kommet i fra, men det passet bra sammen med Berit, så regner med det er derfor det havnet der også.

Hvem var tilstede når du ble født?

– Mommo, tante Lena og min biologiske far var det tilstede på fødestuen når jeg så dagens lys for første gang.

Hvor mange søsken har du?

– Jeg har 1 hel søster, vi deler samme mor og far, 4 halv søsken som jeg deler biologisk far med, pluss 3 stesøsken, men jeg anser mine stesøsken som søsknene mine fordi vi deler samme etternavn.

Hva pleide du å leke med som barn?

-Ifølge mamma så var favoritt tingen min som liten å stelle opp tomflaskene på kjøkkenet på rad og rekke, dette var noe av det jeg syntes var aller kulest å gjøre. Også likte jeg å henge med bamsene mine.

Hvor mye var du med søskenbarna dine da du var liten?

-Når jeg var liten var jeg med søskenbarna mine myyyyyyyeee, vi er en veldig sammensveiset familie, så jeg anser nesten søskenbarna mine som søsken, fordi vi er så like på så mye. Og dette har ikke forandret seg frem til i dag for å si det sånn, jeg blir jo forvekslet med kusinen min Henriette ofte, vi hører det også ganske ofte hvor like vi er og at vi like så godt kunne vært søstre enn søskenbarn, hehe.

Hvor var ditt første hjem som barn?

-Barndomshjemmet mitt ligger i det lille stedet Ådal i Ringerike kommune. Der bodde jeg fast i 8 år, før mamma og pappa gikk i fra hverandre, da bodde jeg der kun annenhver uke, og etter vi flyttet oppover til Søndre Land var jeg der annenhver helg også byttet vi på ferier. For litt over et år siden, ble huset lagt ut for salg av min biologiske pappa, og nå bor det en helt ny familie der jeg er oppvokst.

Hadde du noen dyr når du vokste opp?

-Mamma og dem hadde en katt når jeg ble født som hadde fått navnet “Pjusken”, denne katten ble nesten som min personlige “bodyguard” fordi han hele tiden lå i vogna med meg eller i senga med meg, og det var nesten ingen som fikk lov til å ta på meg når han lå der, mamma var vel den eneste som fikk lov til å ta meg opp.

Hvor var du mest om sommeren som barn?

-Vi hadde campingvogn på den lille campingplassen Sørum som ligger i Begnadalen, her tilbragte vi store deler av sommeren sammen med tante Lena og kusinene mine, de hadde vogn rett ved siden av oss. Farmor og farfar hadde også vogn på samme sted, bare litt lenger bort fra vognen våres.

Hva var favorittmaten din når du var liten?

-Favorittmaten min var definitivt spagetti når jeg var liten, dette kunne jeg spise med hele ansiktet og digga det. Når jeg ble litt eldre byttet jeg over til fiskeboller, men når lillesøster Ine Johanne fikk dette som favoritt mat så gikk jeg fort tilbake til spagetti, skal ihvertfall ikke dele favoritt mat med noen.

Hvordan var middagene når du vokste opp?

-Det var vel vanlig norsk husmannskost, det gikk i kjøttkaker, fiskeboller, tomatsuppe osv. Og pasta da så klart, må jo ikke glemme favoritten. Jeg husker også at vi på søndager når vi skulle hjem fra campingvogna at vi spiste disse hermetiske boksene man får kjøpt på butikken, joikaboller og den spagettiboksen, pluss lapskaus.

Hvem var din bestevenn når du vokste opp?

-Hun het Heidi, og var nabojenta, eller hun bodde først noen hus lengre opp fra oss, men etterhvert ble hun nabojenta som bodde like ovenfor tanten til pappa, som var naboen våres.

Hvordan var hagen deres?

-Den hadde grønn plen og var på alle fire sider av huset, hehe. Neida, eller joda den var jo det, vi hadde vel et huskestativ også som jeg husker, et sånt gammelt huskestativ med en vanlig enmannshuske og en huske det var plass til to på.

Drev du med idrett eller noen hobbyer som barn?

-Var vel innom det meste av idrett når jeg var liten, men den idretten jeg har vært lengst innom må vel ha vært drilling.

Er foreldrene dine gift?

-Nei, mine biologiske foreldre er ikke gift lengre, de var gift fra 2001 og frem til 2007. Men mamma giftet seg på nytt i 2011, men min stefar som også er blitt min “pappa”, ettersom jeg har tatt etternavnet hans.

Hvem ligner du på i familien din?

– Denne listen blir lang hvis jeg skal nevne alle jeg ligner på eller har hørt at jeg ligner på. Men kan jo fortelle en morsom historie fra en tur til Loen som mamma, jeg, Ine J, Trond og Camilla hadde her for mange år siden, vi var på besøk på hjemstedet til mommo, og der leide vi hytte på en campingplass midt i sentrum, og han som eide denne plassen spurte meg en dag vi var i resepsjonen om jeg var en del av Mindresunde slekta, og jeg er jo det siden oldemoren min er en Mindresunde, så han dro kjensel på ansiktet mitt fra oldeforeldrene mine, spesielt oldefaren min. Men jeg ligner jo veldig på mammaen min også, og som sagt tidligere i dette innlegget så er jeg jo også veldig lik kusinen min Henriette.