– 9 KJAPPE~Q&A –

Hva var den første tanken som slo deg da du så deg selv i speilet i morges? Det første som slo meg når jeg sto opp av sengen og så meg i speilet som henger på klesskapet mitt var at jeg måtte huske å re opp sengen etter at jeg hadde vært på badet og ordnet meg. Jeg har som mål i april at sengen skal res opp hver morgen, så da startet jeg likeså godt nå i slutten av mars med det. Men ellers når jeg ser meg i speilet så tenker jeg alltid over hvordan håret mitt ser ut, for noen ganger så ser det ut som jeg har vært i slåsskamp og noen ganger ser det ut som jeg har gredd det i søvne.

Hvem er den fjerde personen på tapt anrop-listen din? Det er hun ene jeg jobber med som ringe for å avtale dagene jeg skal jobbe den uken her oppe på jobb, takk og lov for at jeg fikk jobbe denne uken her også, holder på å løpe på veggen snart av å kun være hjemme.

Hva står det i den siste sms-en i innboksen din? Den er fra sjefen min, så den lar jeg være å skrive her, men jeg svarte ihvertfall med “Den er grei😊”.

Hva har du på deg akkurat nå? Akkurat nå har jeg på meg den grå kjole/genseren min, som vist på bildene og strømpebukse.

Hvilke serie anbefaler du? Akkurat nå kan jeg anbefale “Blindspot”, jeg begynte  se på det igjen når jeg så at dem hadde fått inn sesong 4 på viaplay, så da tenkte jeg at jeg kunne se på det sammenhengende så da begynte jeg på sesong 1 igjen.

Din favoritt-sang akkurat nå? “Gatelongs” av Rotlaus må jo havne ganske høyt oppe på listen min over favoritt sanger akkurat nå. Den er fengende å høre på og får deg i godt humør.

Hva skal du i morgen? I morgen skal jeg vel jobbe på hjemmekontoret som vanlig, spise en god frokost, trene med mamma og lillesøster(vi har begynt å gå tur nesten hver eneste dag) og generelt bare holde meg oppdatert på situasjonen vi er inne i.

Hvor ville du helst vært nå? Jeg ville faktisk helst vært på jobb, savner virkelig å jobbe, være med andre voksne enn de jeg bor med og bare gjøre jobben jeg savner.

Hvilke produkt(er) er det du ikke klarer deg uten? Hårkuren min fra Goldwell klarer jeg meg ikke uten, føler håret mitt blir så deilig etter at jeg har brukt den når jeg vasker håret.

– HOMEOFFICE –

For å virkelig få dagene til å gå her hjemme, så liker jeg å ordne det ordentlig til på soverommet mitt, re opp sengen, rydde der det trengs og sette meg godt til rette med serverings bordet mitt fra IKEA og sette i gang med å jobbe. Jeg jobber ca 4 timer om dagen med hjemmekontor for barnehagen i denne “dugnaden”, her planlegger jeg forskjellige temaer som vi kan ha, ordner oppgaver som kan være morsomme for barna, finner inspirasjon til Montessori materiell(som forøvrig er det morsomste med hjemmekontor) og generelt bare savner det å jobbe skikkelig.

Syntes det er ekstra koselig å jobbe på soverommet, når jeg kan se på alle de fine posterene mine.

Så dette er hvordan hjemmekontoret mitt ser ut og hvordan jeg jobber i løpet av en dag. Heldigvis så er det ikke hjemmekontor i morgen for da skal jeg endelig en tur tilbake på jobb, og jeg gleder meg.

– PINK TOUCH –

Jakke – Nelly // Body – BikBok // Bukse – Nelly // Sko – H&M

Uke 2 av hjemmekontor er godt i gang, og jeg føler at jeg aldri har fått lest så mye på pedagogikken innen Montessori før, som det jeg har fått gjort nå. Føler virkelig denne “lockdownen” har gjort meg veldig godt, når det kommer til å få utført en hel haug med arbeid, har fått planlagt ferdig matuken som vi skal ha nærmere sommeren i barnehagen, funnet masse gode oppskrifter som jeg har lyst til å teste ut, lært mye om matsvinn som jeg skal lære videre til barna. Det er så mye jeg føler at jeg har fått gjort, så denne uken skal jeg begynne å lese barndommens gåte av Maria Montessori på nytt, denne gangen skal jeg ta ut det jeg finner nyttig og spennende og lese meg mer opp på det. Så jeg har noe å gjøre denne uken også, og på torsdag skal jeg endelig en tur tilbake på jobb, og jeg gleder meg kjempe mye!!!!

– THINGS TO DO TOMORROW –

🌙 Stå opp tidlig og få mer ut av dagen. Dette er noe som virkelig får meg til å føle meg bra.

✨ Før du går ut av senga, tenk på 3 ting du virkelig er takknemlig for.

🚿 Stå opp, ta deg en dusj, og gi deg selv litt selvpleie på morgningen.

🍓Ta deg god tid til å lage en god og sunn frokost. En sunn frokosten får meg til å følge meg kjempe bra gjennom dagen. Jeg elsker å lage salat med skinke og ost på morgningen, dette holder meg mett lenge, eller så er jeg veldig fan av kokt egg og gulost med litt masjones, eller skybrød er også en stor favoritt hos meg. Agurk dyppet i ranch dip er også virkelig en sto favoritt hos meg.

☕️ Lag deg en stor kopp med te eller kaffe, for å få kroppen god og varm. Eller ta den med ut døra på en liten gåtur, det er også veldig godt.

📝Skriv en “må-gjøre” liste, for hva du skal gjøre iløpet av dagen eller uken, slik at du har bedre oversikt over alt du må få gjort.

💪Kickstart dagen med en treningsøkt, og hvis du ikke har tid til dette på morgningen, så gjør det rett etter jobb. Jeg kan love deg at du har en god følelse etter på som holder ut dagen.

I denne vanskelige tiden vi er inne i nå,så er det viktig å være positive og ikke bryte retningslinjene som vi har fått av FHI. Derfor trenger sikkert flere av dere, en ny liste over hva dere kan gjøre hjemme, dette er også ting du kan gjøre hver eneste dag for å alltid ha noe å gjøre. De siste dagene hjemme har jeg brukt disse punktene mye, bortsett fra dusje punktet så klart, er jo ikke bra for kroppen å dusje hver eneste dag. Til de av dere som også har fått utdelt oppgaver å gjøre så råder jeg dere til å fordele dem utover dagene slik at du slipper å gjøre alt på en dag og ikke ha noe å gjøre de andre dagene. Jeg for eksempel planlegger en hel mat uke til barnehagen, så håper vi snart kan åpne igjen, så istedenfor å gjøre hele denne planleggingen på 1 dag så har jeg fordelt det jevnt utover uken. Jeg lager aktivitets hefte, rebus og planlegger oppskrifter som skal bli brukt.

– 10 TING Å GJØRE HJEMME –

Det er nok flere som begynner å syntes dette er kjedelig, det å måtte holde seg meste mulig hjemme. Men hvis vi alle er flinke disse 2 første ukene som vi har fått beskjed om, så kanskje vi klarer å begynne som normalt igjen fortere enn vi aner. Men hvis vi skal være regel brytere alle sammen, så kommer dette til å vare lengre enn noen av oss vil. Derfor har jeg tenkt og tenkt de siste dagene over hva man kan gjøre hjemme i disse tider og her er min liste:

🌞 Sett deg ut i solveggen og nyt tiden som er, her jeg bor har det bare vært sol de siste dagene og utifra værmeldingen så er det spådd sol i flere dager fremover. Det er viktig å nyte sola når vi endelig har den, tenker jeg.

🌸 Til dere som har barn, ta dem med ut i skogen for å se etter vårtegn, her jeg bor har snøen endelig begynt å forsvinne i store mengder og jeg har sett flere på facebook i nærheten her som har funnet, hestehov og hvitveis. Så det er bare å begynne å lete.

📚 Les masse bøker, denne passer jo kjempe bra med punkt 1, ta med deg en god bok ut i fin været og bare kos deg med et pledd og kanskje en kopp med te eller kakao. Jeg har ihvertfall mange bøker her hjemme som jeg kan ta med meg ut og lese, akkurat nå drive jeg å leser “Barndommens gåte” av Maria Montessori, for å lære meg enda mer om Montessori pedagogikken.

🏋🏽‍♀️ Tren masse, nå har vi masse tid til å ta oss en god og lang treningsøkt, hvis man deler opp dagen bra. Jeg har ihvertfall fått trent disse dagene jeg har vært hjemme og det er en deilig følelse. Og om dere ikke finner inspirasjon eller motivasjon til dette, så anbefaler jeg dere å sjekke alle trenings videoene til Funkygine, som dere finner på youtube kanalen hennes.

🧹 Rydd og vask rommet ditt eller et annet rom i huset som trenger det, fordel det gjerne også utover flere dager slik at du slipper å bruke opp dette punktet med en gang. Rommet mitt trengte virkelig dette punktet i dag, så nå lukter det kjempe godt her og jeg venter på at sengetøyet mitt skal bli ferdig i tørketrommelen, slik at jeg også får reint sengetøy på senga.

👗 Rydd klesskapet og kvitt deg med det du ikke trenger lengre. Mitt klesskap trenger å ryddes hver 14 dag, siden jeg har altfor mye klær i et bitte lite klesskap.

🍕 Lær deg nye oppskrifter som du vil prøve ut, prøv å bruk det du har i kjøkkenskapet og kjøleskapet først, slik at du slipper å dra unødvendig på butikken og spre smitte, for det er ikke alle som vet at de er smittet derfor er det viktig å prøve å unngå og være mest mulig der det er masse folk inn og ut hele dagen.

🚗 Rydd og vask bilen innvendig, dette er et av punktene jeg har satt opp som jeg skal gjennomføre enten den uken her eller neste uke,og sånn som bilen min ser ut nå, så trenger den virkelig en opprydding og en vask, nesten så jeg også kan ta den utvendig med hageslangen her hjemme, men tror jeg venter enda litt til med det, siden det fortsatt er mye snø som skal smelte og bli til gjørme.

🎀 Ha Barbie eller Disney maraton, er du som meg og elsker å legge deg godt til rette med en film foran deg, så kan jeg sterkt anbefale Barbie og Disney(hvis dere er like glad i det som meg), Viaplay har fått inn 10 Barbie filmer allerede, så gleder meg til det kommer flere. Også har jeg jo en ganske stor samling med Disney filmer på DVD, så jeg tror jeg klarer meg ganske bra.

🐱 Ta ekstra godt vare på dyret ditt i denne tiden, kos masse med det, stell det, gi det enda mer kos og bare vær glad for at dyret ditt alltid er der for deg.

– MINE TANKER RUNDT DEN SISTE UKEN –

De siste dagene har virkelig vært merkelig på alle mulig måter, Norge er i “lockdown”, som man så pent kan kalle det. Alt er stengt(nesten) og jeg sitter her uten å ha en jobb å gå til. Det som fyller dagene mine mest, er borte inntil videre. Jeg ser frem til vi snart kan få vite hvordan denne “lockdownen” funker og om vi snart kan returnere til jobbene våre. Men enn så lenge følger jeg og de jeg bor med her hjemme de strenge retningslinjene til FHI. Vi går minst mulig ut, bortsett fra når vi trener og de få gangene vi har vært på butikken for å handle inn til å klare oss.

Det er så merkelig hvordan enkelte ting bare kan endre seg på noen timer. Som på torsdag, det gikk ikke lang tid fra jeg var ferdig på jobb til jeg fikk meldingen om at barnehagen skulle stenges i 14 dager, uvitende om det kommer til å bli stengt lengre. Og alt dette skyldes et virus, som sprer seg som ild i tørt gress. Men jeg håper og tror at hvis vi alle er flinke til å følge retningslinjene til FHI så kanskje vi klarer å åpne samfunnet igjen om ikke så lenge.

Så dagene her hjemme går for det meste i å komme med på ideer til barnehagen, finne inspirasjon til Montessori materiell, forberede en hel uke som skal handle om mat for barna(hehe), og lære meg enda litt mer om pedagogikken(man får aldri nok lærdom). Pluss at jeg får masse tid til å blogge for dere(når jeg har noe å blogge om vel og merke), men skal prøve å blogge masse for dere i tiden fremover.

– 12 SPØRSMÅL OG SVAR –

Hva skal du i dag? I dag skal jeg bare slappe av, siden jeg fortsatt har et brekt ribbein som trenger å gro uten at jeg skal være helt bajas. Tror jeg har fått lit ekstra vondt siden jeg har vært på jobb hele uken, har prøvd å slappe av så mye som mulig der og alle har vært veldig flinke til å tilrettelegge for meg, men i går var det en av ungene som klarte å stange borti det brekte ribbeinet og det var ikke akkurat veldig behagelig.

Hvordan ser den perfekte daten ut? De siste årene har jeg blitt veldig glad i å lage mat, så et hjemmelaget måltid, med en god film på skjermen, pluss noe godt i glasset hadde vært helt perfekt for meg. Hadde heler ikke takket nei til en hyttetur bare meg og Joakim, i kanskje en av tretopphyttene som er bygget litt over alt i Norge, eller kanskje en tur til kragerø? Den perfekte daten for meg kan egentlig være hvor som helst, bare jeg er med Joakim.

Hva er det gøyeste med å jobbe i barnehage? Det gøyeste med å jobbe i barnehage må jo være alt du hører hver eneste dag fra ungene, det kommer alltid nye gullkorn hver eneste dag og skjer alltid noe morsomt som man alltid kan tenke tilbake på å smile og le litt av. Pluss at jeg alltid lærer noe nytt hver dag fra de fantastiske kollegene jeg jobber med, som jeg kan ta med meg videre og kanskje bruke en gang senere i livet.

Hva ønsker du deg akkurat nå? Å flytte inn med Joakim står høyt oppe på ønskelisten min, men akkurat nå ser det litt dårlig ut, siden det bare er jeg som har jobb, og Joakim fortsatt går på skole, men håper på at det ikke er så lenge til vi kanskje kan sette oss ned og begynne å lette etter et sted å bo. Jeg har også ønske om å kjøpe meg en ny bil i nærmeste fremtid, siden jeg begynner å bli litt lei av alle feilene som dukker opp på bilen min hele tiden.

Hva gjør deg sint? Vet du hva, nå i det siste så er det veldig lite som har fått meg til å bli sint, så jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal svare på dette spørsmålet.

Trives du med å bo hjemme? Ja, det gjør jeg, men skulle virkelig ønske at jeg og Joakim hadde noe som snart bare var vårt, sånn at vi for eksempel kunne slappet av uten å måtte høre lillesøsteren hans skrike i stua for full hals, eller gå å dusje utenom av dusjen var opptatt. Eller lage mat uten at noen skal skikke deg over skulderen og spørre hva du lager når man helt 100% sikkert kan se hva man lager😂 Men ja, jeg trives fortsatt hos mamma og Trond, men noe eget hadde vært fint snart.

Har du noen gang meldt deg på et tv program? Nei, det har jeg nok ikke, men hvis jeg skulle vært med i et tv program så tror jeg nok det måtte ha blitt bloggerne, hehe. Selvom jeg høres ut som en mann på video, hahha 😂

Hva er det mest utfordrende med å jobbe i barnehage? Oiii, dette var et litt vrient spørsmål å svare på, så tror jeg må tenke litt på den og komme tilbake til denne en annen gang.

Favorittsitat? Jeg har virkelig ingen favorittsitater, men jeg liker veldig godt å si til meg selv og andre at livet er for kort til å gå i dårlig klær. Det er jo mange som legger merke til at jeg liker å pynte meg og gå i fine klær, og dette er jo fordi jeg mener at livet virkelig er for kort til å ikke gå i det man føler seg komfortabel i.

Favoritt sport på tv? Jeg har virkelig ingen favoritt sport, men hvis jeg virkelig må se på noe på tv og det er sport, så velger jeg kvinne håndball.

Hva gleder du deg til akkurat nå? Jeg gleder meg til vi virkelig kan se vår tegn i luften, også gleder jeg meg til jeg får lønn neste fredag sånn at jeg kan betale regningene mine, noe av det beste jeg vet er når jeg kan betale regninger og få dem ut av verden. Jeg gleder meg også til påskeferie, for da griller vi, har noe godt  glasset og bare koser oss som en familie.

Hvor tror du at du befinner deg om 5 år? Jeg håper at jeg enten er ferdig med utdanningen min i barnevernet eller ihvertfall har fått startet på den, håper også at jeg og Joakim har flyttet sammen. Jeg vet egentlig ikke helt, jeg liker å leve en dag av gangen og se hva morgendagen bringer.

Er det noe du ser frem til i 2020? Sommer, konserter, jobbe masse, Joakim og jeg vurderer en sydentur, så vi får se om det blir noe av eller om vi tilbringer sommeren her i Norge.

– EN LANG SYKDOMSPERIODE OG ET BREKT RIBBEIN SENERE –

Nå var det virkelig godt å endelig logge inn på blogg.no igjen, føles ut som en evighet siden sist jeg satte med godt til rette med pc`en på fanget for å skrive til dere. Og det er det jo faktisk, nesten, ukene bare flyr av gårde nå for tiden og det føles egentlig ut som vi akkurat ble ferdig med julen og entret det nye året, men sånn er det jo faktisk ikke, det er jo allerede gått 2 måneder siden vi startet 2020, og nå er vi allerede 3 dager inn i mars?!?!

Jeg har jo endelig blitt helt(snart) 100% frisk fra diverse sykdommer, jeg fortalte jo på bloggen for litt over en måned siden at jeg hadde klart å dra på meg streptokokker, ørebetennelse og giktfeber, alt på en gang. Uken etter disse sykdommene, følte jeg meg så mye bedre og trodde at endelig skulle jeg bli frisk igjen, for streptokokker er noe jeg virkelig ikke ønsker min verste fiende, ikke giktfeber heler. Men det skulle gå bare en uke før jeg igjen begynte å føle at kroppen virkelig ikke klarte mer, jeg ble igjen skikkelig dårlig, denne gangen med verdens tetteste nese, hostet så jeg brakk meg, feber som var så høy at jeg ikke klarte å oppholde meg noen steder egentlig og en rygg som nesten ikke klarte å bære kroppen min. Hosten var nok det verste, for jeg begynte å kaste opp etter noen dager med den verste hosten man kan tenke seg, så da var det bare å holde senga og håpe på at det skulle gi seg.

Etter 3 dager i senga begynte det endelig å avta, men så flink som jeg er så klarte jeg å hoste på meg brist i høyre ribbein. Det var virkelig ikke noe godt, ettersom jeg akkurat hadde begynt å bli friskere. Men jeg vil heler ha vondt i ribbeinet enn å være syk. Og nå på fredag så klarte jeg noe som må være veldig sjelden å gjøre, jeg klarte nemlig å breke det briste ribbeinet mitt, ved å nyse en smule for hardt når jeg lagde mat, det er noe av det verste jeg har vært borti, jeg kunne høre at det knakk når jeg nøs, og det er virkelig en smerte jeg ikke klarer å beskrive.

Så det var en liten oppsummering fra min side om hvordan jeg har hatt det de siste ukene, så hvordan har dere hatt det?

 

– NYTT SAMARBEID OG RABATTKODE TIL DERE –

Reklame | https://posterstore.no

Jeg blir så utrolig glad når jeg ser at dere fortsatt klikker dere inn på bloggen min, tiltross for at jeg er verdens verste blogger og ikke har logget meg inn på blogg.no på flere uker. Men nå er jeg tilbake igjen, med mange gode nyheter som jeg gleder meg til å dele med dere. Men først er det en av de beste nyhetene, jeg fikk nemlig en mail forrige uke fra hun som er ansvarlig for det norske markedet til posterstore. Og hun ville ha et nytt samarbeid med meg, som dere sikkert husker så hadde jeg et samarbeid med samme nettsted like før jul og jeg var så fornøyd med plakatene og rammene jeg fikk i posten, så når hun sendte en mail forrige uke og spurte meg igjen, så kunne jeg jo ikke takke nei.

Det ble ikke like mange plakater denne gangen, fordi jeg ville ha litt større plakater enn sist, for jeg bestilte liiiiiiittt mange små plakater sist. Akkurat som sist så er det ikke bare jeg som har gleden av dette, for jeg har nemlig en rabattkode til dere fantastiske lesere også, rabattkoden gir dere 30% rabatt på nesten alle plakatene, utenom selection plakater.

Rabattkode: ingerbbb30

Rabattkoden er gyldig til 17.mars