– HÆ, HAR DET VÆRT HELG?! –

Denne helgen har jo bare flydd av gårde, sikkert ikke så rart når man nesten ikke har hatt noe helg. Jeg og Joakim var nemlig med å rydde i går hos “bestefar”(kjæresten til mommo), han har solgt huset sitt så da måtte garasjen tømmes slik at de nye eierne kunne flytte inn sine ting. Dette tok oss nesten hele dagen vi begynte klokka 9 og var ferdig litt over 15(eller ihvertfall jeg og Joakim, stefar syntes vi hadde hjulpet til bra, så da sa han at vi kunne dra hjem). Så det var altså sånn gårsdagen ble brukt, var helt ødelagt i ryggen etter mye tung bæring av alt fra møbler til stålstenger. Så i dag har ikke dagen gått til noe annet enn å slappe av, og det er akkurat sånn jeg liker å tilbringe søndagene mine før en ny arbeidsuke står for tur.

Bildene i innlegget er forresten fra gåturen til meg og mamma på onsdag denne uken, vi har en avtale om at vi skal gå tur 3 dager i uken, og siden jeg drar til Joakim på torsdager så går vi tur, mandag, tirsdag og onsdag. Det er så utrolig mange fine tur stier rundt her vi bor, så vi skal prøve å få testet ut de fleste av dem før snøen kommer, for da må vi nesten se ann forholdene før vi begir oss ut på noen tur i blå holken som pleier å komme hit.

– MINE MATVANER –

Hva spiser du helst til frokost?

Jeg spiser faktisk ikke frokost, før jeg drar på jobb tar jeg meg kun et glass med biola og det er nok til å holde meg i gang, frem til lunsj på jobb. I helgene så sover jeg frem til 11-12 så kna ikke akkurat klassifisere det jeg spiser da som frokost, men jeg er veldig glad i egg og bacon, så sier ikke nei takk til det.

Hva spiser du oftest til middag?

Noen ganger varierer det veldig hjemme hva mamma lager til middag, det kan være alt fra kjøttkaker, til wok, til pasta og videre til fiskeboller. Vil nå si at vi spiser mye norsk husmannskost, og jeg kom akkurat på nå at fårikål sesongen begynner å nærme seg og noe av det verste jeg vet, er den uken mamma og stefar lager fårikål, hater lukta og liker ikke smaken.

Hva er du dårligst på å lage?

Det vet jeg faktisk ikke, jeg prøver å holde meg til å lage det jeg vet at jeg kan, men en gang prøvde jeg å lage lavkarbo brownies til meg og Joakim, og dem smakte rææææv. Æsj, fikk det ikke til i det hele tatt, tror jeg også klarte å se feil på oppskriften, så det ble for mye mandelmel eller kokosmel, det smakte ihvertfall sand…..

Hva er din absolutte favorittrett?

PAAAAAASSSTTAAAA❤️🍝 Du kan lage så mye forskjellig ut fra pasta, at jeg blir helt frelst jeg, men min absolutte favorittrett når det kommer til pasta er faktisk pasta carbonara, med masse bacon og en hel haug med smør, nam nam. Men er også veldig glad i pasta med nacho dip, og pasta bolognese.

Er du en salt eller søtmoms?

Vil si at jeg er begge deler, det skifter litt frem og tilbake på hva jeg helst vil ha, den ene dagen kan jeg plukke med meg masse salt godteri, mens den andre dagen kan jeg lengte etter flere liter med is, karamell is må være en av mine favoritter, og det beste er den salte karamell sausen, da får jeg jo både søt og salt på en og samme gang.

Hva er din største guilty pleasure?

Det må faktisk være å få lov til å slike bollen etter man har laget enten brownies eller smøret til kanelsnurrer, ihvertfall kanelsnurre smøret. Husker spesielt godt når jeg var liten og mamma laget kanelsnurrer til bursdager og slikt at jeg alltid ville spise resten av smøret, sukkeret og kanelen hun ikke tok på bolledeigen. Husker også alltid at hun sa at jeg måtte være forsiktig og ikke spise for mye sånn at jeg ikke fikk vondt i magen 😅 Endte vel og merke opp med litt vondt i magen hver gang, hehe.

Er det noe du absolutt ikke liker?

Som nevnt tidligere fårikål, æsj, har prøvd å smake på det flere ganger, men får meg ikke til å like det i det hele tatt. Liker heler ikke wok, en gang satt jeg faktisk å brak meg når jeg spiste de små babymaisene man får i enkelte woker, æsj, brekker meg bare av tanken på det akkurat nå.

Hva drikker du helst?

Fanta exotic, nesten alle saft typene til både zeroh og fun light, også har jeg blitt veldig glad i pepsi max etter at jeg ble sammen med Joakim. Får liksom ikke bestemt meg mellom noen av disse, men jeg drikker nok meste saft siden det er det jeg har med meg på jobb, også syntes jeg det er kjempe godt med et stort glass med kaldt vann til middag.

Hva blir ditt neste matprosjekt?

Da skal jeg faktisk prøve meg på lavkarbobrød, har funnet en oppskrift som ser veldig god ut, så hvis jeg får det til, så skal jeg dele oppskriften her på bloggen med dere.

Hvis du skulle spist en rett hver dag resten av livet, hva ville du valgt?

Da måtte det nesten ha blitt pasta da, siden man kan lage så mye forskjellig av det. Ganske sikker på at jeg hadde klart å leve på pasta carbonara i flere måneder om jeg fikk tilbudet, hehe.

Du skal ha take away, hva bestiller du?

Her står valget mellom, pizza, hamburger eller kebab tallerken. Men pizza havner definitivt høyest på lista.

Hva har du alltid i kjøleskapet?

Det siste året så har det alltid vært salat i kjøleskapet hjemme, jeg er veldig glad i å ha med salat til lunsj på jobb, og da er et alltid salat hjemme til det.

Hva har du alltid i fryseren?

Grønnsaker, vet jeg med sikkerhet at det alltid er i fryseren hjemme, vi er veldig glad i grønnsaker til de middagene det passer så ha det,som nesten er alle middager vi spiser.

Hvor mye bryr du deg om at maten du spiser skal være sunn?

Jeg liker overskuddet jeg får i kroppen når jeg holder meg til å spise sunt, men det er alltids godt med en pizza i helgene fra for eksempel pizzabakeren. Men jeg vil nok si at på en skala fra 1-10, så ligger jeg vel på 5, den siste uken har jeg vært veldig flink til å spise sunt, med salat til lunsj på jobb og masse grønnsaker til middag.

Hva var det siste du bakte?

Det er lenge siden jeg bakte noe, men tror faktisk at det var kanelsnurrer om jeg ikke husker feil? Ja, det var nok kanelsnurrer når jeg tenker meg nøye om, men det er en stund siden. Nå skal jeg jo snart kaste meg utpå å bake igjen og denne gangen blir det et lavkarbobrød som jeg gleder meg til å smake på.

Hva craver du akkurat nå?

Nå hadde det vært utrolig godt med en av disse shakene man får kjøpt på Burger King, helst en med karamell. Får nesten litt vann i munnen av å tenke på dem, nam nam.

Favoritt dessertoppskrift?

Er det her jeg skal skrive kanelsnurrer? hehe. Jeg bruker de oppskriftene jeg finner på nett jeg, så det er bare å søke seg frem til den som ser meste fristende ut for deg.

– LIFE UPDATE: HVA SKJER TIL HØSTEN? + UHELDIG MED BILKJØP –

Nå tenkte jeg det var på tide og oppdatere dere på hva som skjer til høsten og fortelle dere noen andre triste nyheter(for meg ihvertfall). Jeg kom ikke inn på skole, som sikkert de fleste har skjønt, for da hadde jeg vel skrevet et langt innlegg om hvor happy jeg var for at jeg endelig skulle få begynt på siste innspurt av utdanning, men neida ikke enda. Jeg var der nesten, men får håpe at jeg kanskje har en større sjanse neste år, da tenkte jeg at jeg skulle søke litt flere linjer enn bare barnevern. Men en positiv nyhet er jo at jeg får fortsette i barnehagen jeg allerede har vært i, i en del år alt, og det er jo kjempe koselig. Så jeg gleder meg til en ny høst sammen med en god gjeng barn og kolleger.

Men over til det negative i livet mitt, som de fleste vet kjøpte jeg meg ny bil i april, en liten svart Volvo C30, som jeg ble veldig fort glad i, den var helt fantastisk å kjøre, helt til den gikk i nødmodus. Det vil si at bilen sluttet å gi tilstrekkelig med gass, så jeg som vanligvis kunne bruke 5-7 minutt til jobb, plutselig kunne bruke nesten 15 minutter. Jeg klagde hver gang til han jeg kjøpte bilen av, at bilen gikk i nød, og han byttet de delene han trodde var årsaken til at bilen gikk i nød. Men nå i sommer var vi passe lei alle sammen, som kjørte bilen min at det ikke gikk ann å komme seg fremover utenom å bruk en hel haug med diesel og beregne seg mye ekstra tid. Så da tok vi den inn på et ordentlig verksted som kjørte feilkode på den og fant ut grunnen til hvorfor bilen gikk i nød, turboen var på vei til å ta kvelden, så da var mamma og kjæresten rett opp til selgeren og hevet kjøpet. Så pengene er tilbake på konto, og Inger Berit er nå den stolte eier av en Audi a3.

Mamma og jeg har også begynt å gå turer igjen, og både i går og i dag tok vi oss et forfriskende bad etter gåturene. Så bildene i dette innlegget er fra en tursti i nærheten av her vi bor+badeplassen🤩

– TILBAKE TIL HVERDAGEN –

Dag 2 på jobb unnagjort, jeg vet ikke med dere, men jeg veldig delt når det kommer til det å starte igjen etter ferien. Halvparten av meg gleder meg kjempe masse til å komme inn i gode rutiner igjen, mens den andre halvparten helst vil ha ferie ihvertfall i en uke til. Men nå er vi iallefall godt i gang, litt uheldig med været denne ferien, men var kjempe mye sol i dag på jobb i dag så det gjør kanskje opp for at det ikke var så mye av det i ferien.

Nå gleder jeg meg til hva resten av uken bringer og håper at alle dere får en kjempe fin uke✨