– MINE BESTE STUDIETIPS –

God morgen! I dag har jeg tidligvakt i barnehagen derfor jeg blogger så tidlig. I dag tenkte jeg at jeg skulle ta på meg oppgaven å skrive en liten liste over mine beste studietips. Det er ikke helt sikkert alt funker for alle og enhver, men det kan være en god hjelper til de som går på videregående eller universitet/høyskole. Håper i det minste at denne posten bidrar med litt motivasjon til å sette i gang.

1. Få struktur på hverdagen. Hvis du har god tid en dag, slik jeg har på tirsdager. Så hvorfor ikke stå opp tidlig for å lese igjennom kapitlene dere skal gå igjennom på skolen? Ikke bare er du godt forberedt, men du ligger også litt foran alle de andre. Lag deg en leseplan for hver uke, sånn at du kommer deg igjennom alle kapitlene før en eventuell eksamen.

2.Start på lesingen NÅ. For å få en karakter du er fornøyd med, så er du nødt til å vise forståelse for stoffet.

3.Sett deg små mål. Lag deg både korte og langsiktige mål hele veien mot en eventuell eksamen. Dette kan være et mål om å lese et visst antall sider hver dag, eller gjøre et visst antall oppgaver i matte eller naturfag. Bare husk at de må være gjennomførbare.

4. Finn din favoritt-leseteknikk. Det finnes uendelig mange måter å studere på, men alt fungerer ikke alltid for alle. Finn ut hva som funker for deg. Hva som gir best forståelse og hva som får deg til å huske best.  Her er noen tips fra min side:

Lese og forstå pensum før timene/forelseningen

Gå i timene/forelesningene

Kort ned kapitlene med egne notater

Lær bort kunnskapen din til medelever/medstudenter

Helt til slutt må jeg bare tilføye: Husk å ta pauser, og unn deg selv noen belønninger!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg